Bio-energie sinds 2009

BIOSYNERGY BV werd in 2009 opgericht in de nasleep van een herstructurering en managementbuy-out van een prominent Belgisch cleantechbedrijf. De stichtende vennoten Koen Clepkens en Jos De Veyt brachten de activiteiten die te maken hadden met biomassa(rest)stromen toen onder in een nieuwe vennootschap.

“Samen met Jos heb ik BIOSYNERGY op de kaart gezet op een ogenblik dat de mogelijkheden van groene energie volop ontgonnen werden”, zegt Koen. “We waren niet alleen de bestuurders, we waren ook de ingenieurs die bij onze klanten over de vloer kwamen om hun energienoden te bespreken en af te toetsen hoe we hen met onze technologie konden helpen”.

Ondertussen evolueerde BIOSYNERGY onder impuls van een hecht team tot een stevige kmo waarvan het kapitaal openstaat voor werknemersparticipatie.

Energietransitie

Samen met de noodzaak om het gebruik van fossiele brandstoffen af te bouwen omwille van de impact op het klimaat, is ook de drang om energieonafhankelijk te worden de jongste jaren alleen maar urgenter geworden. Beide hebben een energietransitie op gang gebracht die een investering in de lokale opwekking van bio-energie aantrekkelijk maakt. Geen twee projecten zijn echter dezelfde. Behalve oplossingen voor het verwarmen of koelen van gebouwen, kunnen systemen op basis van biomassa ook de energie leveren voor productieprocessen en de productie van elektriciteit. We hebben de expertise in huis om voor elke behoefte een oplossing te bieden.

Ons team

Jos DE VEYT (†)

Oprichter

Goedhartige ingenieur met een ‘can do’-mentaliteit. Jos studeerde af als industrieel ingenieur (bouwkunde). Deed nationaal en internationaal ervaring op als projectmanager in diverse sectoren, met een nadruk op de cleantechindustrie. Jos nam afscheid van BIOSYNERGY in 2019, zijn DNA blijft echter verder leven in het bedrijf.

Koen CLEPKENS
Oprichter en bestuurder

Goedlachse ingenieur met een hands-on-approach. Koen studeerde af als industrieel ingenieur (elektriciteit) en behaalde een diploma bedrijfskunde. Deed wereldwijd ervaring op als fieldengineer en projectmanager, in dienst van prominente spelers in diverse sectoren, met een nadruk op de cleantechindustrie.

koen.clepkens@biosynergy.be

Thibaut DE VEYT
Bestuurder

Voormalig advocaat met commerciële ingesteldheid. Thibaut studeerde af als master in ondernemingsrecht en behaalde een diploma bedrijfskunde.
Hij deed ervaring op in vennootschaps-, financieel en fiscaal recht, onder meer voor klanten in de hernieuwbare energiesector.
Hij kwam aan boord bij BIOSYNERGY in 2015 om de groei van de onderneming te begeleiden.

thibaut.deveyt@biosynergy.be​​​​​​​

Frederic GEVAERT
Field Service

Polyvalente onderhoudstechnicus . Het Zwitsers zakmes van de firma. Frederic studeerde af als graduaat elektromechanica (klimatisatie) en behaalde een diploma industriële automatisatie.
Deed gedegen ervaring op als technisch verantwoordelijke, in dienst van prominente spelers in diverse sectoren, met een nadruk op de cleantechindustrie.

​​​​​​​info@biosynergy.be​​​​​​​

Jurgen DEGRYZE
Field Service

Polyvalente onderhoudstechnicus met goed gevoel voor humor en gouden handen. Jurgen studeerde af in het technisch onderwijs met specialisatie als lasser-mecanicien.
Hij deed wereldwijd ervaring op als fieldservice- en onderhoudstechnieker, in dienst van prominente spelers in diverse sectoren, met een nadruk op de cleantechindustrie.

info@biosynergy.be

Over de jaren heen bouwde BIOSYNERGY een stevig netwerk uit met vakbekwame en trouwe onderaannemers. Voor het uitvoeren van grotere projecten of specifieke opdrachten kunnen we steeds rekenen op hun hulp. Technici worden per project of opdracht ingezet volgens hun specialiteit. Onder de leiding van het BIOSYNERGY team worden de projecten feilloos opgeleverd, en opdrachten naar voldoening van de klant volbracht.

Volg ons

Service nummer

© Biosynergy 2024 - Website door Two Impress